Újévi fogadalmak betartása

Az újévi fogadalmaknak nagy történelme van, több mint 2000 évre visszanyúlóan.

Az újév egy tökéletes alkalom arra, hogy letegyük rossz szokásainkat, lefogyjunk, elkezdjünk valami újat, esetlegesen egészségesebben étkezzünk. Ezt minden évben szinte mindenki megfogadja, viszont betartása kifejezetten nehéz.

Tudtad, hogy körülbelül 8%-a az embereknek tudja betartani a fogadalmát? Konkrétan valószínűleg senki nem tudja megmondani, hogy miért nem, vagy éppen miért sikerült neki betartani azokat amiket megfogadott. A leggyakoribb probléma azonban az, hogy olyan fogadalmakat teszünk, melyekben alapból nem hiszünk, kicsi az esély a betartásra, vagy egyszerűen csak nem veszed komolyan, esetleg nem vagy elég körültekintő azzal kapcsolatban, hogy ez mivel is jár.

Például ha megfogadod, hogy nem fogsz többet cigizni, és arra vársz hogy január 1-től már egyáltalán nem is fogsz ránézni, akkor valószínűleg nagyon gyorsan meg fogod szegni ezt. Persze csodák vannak, azonban legyél tisztában azzal, hogy ez egy folyamat, mely nagy eltökéltséget kíván.

Start on January 1

Mik a tippeink, hogy be tudd tartani a fogadalmaidat?

  • Jutalmazd meg magad, ha megfelelően haladsz
  • Konkrétabban fogalmazd meg a célodat. Például ha azt fogadod meg, hogy le fogsz fogyni, akkor bontsd le, hogy havi szinten mennyit szeretnél fogyni
  • Írd le a fogadalmadat és olvasd el rendszeresen, folyamatosan vezess egy naplót arról szólóan, hogy mekkora a haladás
  • Próbálj 1, maximum 2 fogadalomra koncentrálni

Ezek is érdekelhetnek: