Új év, új edzési tippek: érd el céljaid 2022-ben

Ne felejtsd el, hogy mindenki kezdi valahol

Egy új edzőtermi rutin vagy edzésóra elkezdése néha megfélemlítő érzés lehet. Emlékeztesd magad, hogy mindenki elkezdi valahol, és hogy a legtöbb embernek ugyanaz a célja – a fogyás és az egészség.

Ne félj segítséget kérni

Visszatérve az első ponthoz, ne felejtsd el, hogy egyszer mindenki kezdő volt! Ne félj segítséget kérni, ha segítségre van szükséged a megfelelő gyakorlatokkal vagy a gépekkel kapcsolatban. Ha edzőteremben edzel, az ott dolgozó munkatársak általában jól elmagyarázzák a gépek használatát.

Dolgozz a saját tempódban

A saját tempódban végzett munka gyakran kulcsfontosságú a megfelelő edzési rutin fenntartásához. Néha ez azt jelenti, hogy hetente néhányszor el kell kezdeni egy 30 perces, 1 órás edzést!

Tűzz ki kis célokat

Ha olyan kis célokat tűzöl ki, amelyek könnyedén elérhetőek, az pozitív módja annak, hogy motiváltan tartsd magad! Miután elérted ezeket a célokat, értékeld újra, hogy hol tartasz, és ismét tűz ki kisebb célokat, hogy folyamatosan fejlődhess.

Szerezz egy edzőtársat

Néha könnyebb edzeni, ha van melletted egy barát. Kérdezd meg barátaidat, szeretnének-e veled edzőterembe menni munka után, esetleg a hétvégén. Határozottan könnyebb elkezdeni (és motiváltnak maradni), ha van melletted egy barát, aki bátorít, ,,benned tartja a lelket”.

Kezdd el otthon

Ha még nem állsz készen egy edzőtermi edzésre, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre otthoni edzésre! Edzésvideókat könnyedén találhatsz akár a Youtube-on is.

Igyál nagyon sok vizet

Minél aktívabb leszel, annál inkább növelned kell a folyadékbevitelt, ezt nem is kell tovább ragoznunk. Energiát ad és az egyik legfontosabb dolog!

Étkezz tudatosan

Amikor elkezdesz egy edzési tervet, gyakran előfordul, hogy nem figyelsz arra, hogy mivel táplálod a szervezeted. Nagyon fontos azonban, hogy ügyelj arra, hogy betartsd az étrendedet és fontos észben tartani, hogy a szénhidrátok továbbra is a barátaid! Kedvenc egészséges szénhidrátjaink közé tartozik az édesburgonya, a quinoa, a banán, az áfonya és a teljes kiőrlésű gabonák.

Soha senki nem bánta meg az edzést, este amikor lepihensz, fontos hogy már kényelmesen érezd magad, ehhez pedig mindenképpen szerezz be egy leholace hálóinget!

Ezek is érdekelhetnek: