Miért és mikor lehet káros a Body Positivity?

A Body Positivity napjainkban egy rendkívül népszerű mozgalom lett. Ennek vannak pozitív oldalai, mindazonáltal rengeteg negatívumot is fel lehet sorolni emellett.

Sajnos amíg az influencerek úgy terjesztik a body positivity-t, hogy mindenki zárja ki a külső véleményeket, fogadja el magát úgy ahogy van, addig néhányaknál ez testképzavart okozhat.

Amennyiben elfogadod magadat úgy ahogy vagy, az nem lehet probléma, ha nem viszed túlzásba és figyelsz a határaidra. Amíg nem egészségtelenül vagy túlsúlyos, vagy túl sovány, addig elégedett lehetsz magaddal.

Minden esetben fel kell tudd ismerni, amikor már egészségtelen a súlyod. Ezt nehéz megállapítani, viszont hatásait is érezheted amikor már túlzásba vitted az étkezést, vagy a nem étkezést.

Mindig figyelj arra, hogy az influencerek által terjesztett ideálok, akár test, akár eszme szempontjából vizsgáljuk ezt, lehetséges hogy csak egy reklám okán jöttek létre, nem ez a valós véleményük.

A testsúly nem csak esztétikai tényező!

A testpozitivitás mozgalma azt hirdeti, hogy úgy kell elfogadd magad, ahogy vagy, azonban ez egészségügyileg nem minden esetben helyes.

Az elhízott embereknél hajlamosak fellépni szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, stb..

Fontos az egészséges életmód

Amennyiben megfelelően étkezel, zöldségekben és gyümölcsökben gazdagon, akkor az egészségügyi állapotod is jócskán javulni fog, valamint testsúlyodon is észre fogod venni a csökkenést amennyiben túlsúlyos voltál.

Természetesen ennek sem szabad átesni a ló túloldalára, ugyanis a túl kevés étkezés is negatív hatásokkal járhat.

Összességében a legfontosabb, hogy próbálj reálisan rálátni magadra és találd meg a mértékletességet.

Ezek is érdekelhetnek: