Tavaszi akció 20 % + ingyenes szállítás

A fehérneműk története

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

A fehérneműk története

Ha a fehérneműk történetét vizsgáljuk egészen visszamehetünk az ókorig, ahol még nem a divat és a szexualitás volt a legfőbb szempont amikor aláöltözeteket választottak, hanem sokkal inkább a hatalom. Ebben az időszakban a fűzőhöz hasonló darabok voltak fellelhetőek. Feljegyzések azt is mutatják, hogy használtak még mellpántot is, mellyel a mellet szorították le, ezek voltak a melltartó nagyon korai elődei.

A középkorban már népszerű volt a nemesség számára az alsó ruházat viselése, ekkor a legfontosabb szerepe a melegítés volt, valamint az, hogy a drága és selymes ruháikat ne koszolják össze a mosdatlan testükkel. Ekkor már megjelent a fűző első változata, mely szexuális töltettel is rendelkezett már. Kihangsúlyozásra kerültek a test idomai is.

A 15. században jelentek meg az abroncsos ruhák, melyekhez rendszeresen használtak úgynevezett ,,popsi hengert”, melynek köszönhetően a ruhában kihangsúlyozásra került a fenék, itt már érezhető, hogy az öltözködésben megjelent a szexualitás is.  

A 18. század végén vetették el a merevítős fűzőket, alsószoknyákat, ugyanis ezeket a francia arisztokrácia szimbólumaként tartották számon. Tiltakozásból is elkezdtek visszatérni a görögkorból származó viseletekhez, valamint merevítés nélküli fűzőket hordtak. A 19. század bekövetkeztével a napóleoni időszakban rossz szemmel nézték a túlzott szabadságot sugalló fehérneműket, így visszatértek a csontos fűzőkhöz.

Az angolok ebben az időszakban rendkívüli visszafogottságot mutattak magukról, viszont onnan érkezett a legtöbb újdonság a fehérnemű készítéssel kapcsolatban. A fehérnemű divat az Ő kezükben volt leginkább. Ebben az időszakban jelentek meg a még most is divatos csipkés fehérnemű prototípusok, valamint a színes, mintás bugyik is. Talán ezeknek is köszönhető, hogy ekkoriban voltak az első strip tease show-k is, melyeknek köszönhetően a fehérnemű a szexualitás szimbóluma lett.

Az első melltartó Mary Phelps Jacob nevéhez kötődik, 1913-ból. Ez a hölgy két zsebkendőt fogott össze egy szalaggal, majd ebből alakult ki a melltartó. Kényelmes és könnyű volt, a szoros fűzőkhöz képest, így rendkívül kedvelt lett abban a korban. 1935-ben jelentek be a merevített és méretezett melltartók, melyek a Warner Bro’s nevéhez kapcsolódnak.

A filmipar is bekapcsolódott a ,,fehérnemű forradalomba”, így az 50-70-es években már véglegesen kialakult a melltartók szerepe a társadalomban.

A 70-es évek végére megjelentek a push-up melltartók, melyek elsöprő sikert arattak az akkori társadalomban.

Webshopunkban a 21. század divatjainak megfelelő Plus Size fehérnemű eladó, melyet amennyiben most vásárol meg, rengeteg kedvezményben részesülhet. Ne maradjon le akcióinkról, akár ingyenes szállításunkat is igénybe veheti. 

Ajándék 1000 Ft kedvezmény!

Add meg e-mail címedet, és elküldünk neked egy 1000 Ft kedvezményre jogosító kupont, amit felhasználhatsz webshopunkban.

Ajándék 1000 Ft kedvezmény!

Add meg e-mail címedet, és elküldünk neked egy 1000 Ft kedvezményre jogosító kupont, amit felhasználhatsz webshopunkban.